Най-интересните забележителности в Южна Корея - My Way Travel

Вашата оценка 5 от 1 глас

 

 Най – интересните забележителности в Южна Корея

от My Way Travel

Южна Корея е една мечтана дестинация за пътуване за мнозина, една абсолютно фантастична култура, страна на контрасти, в която съвременните технологии и древните източни традиции хармонично се съчетават в нещо съвсем уникално от само себе си. Всяко пътуване до тази невероятна страна разкрива безброй нови неща и може да ви удивлява.

Има много и различни класации на най-интересните места в Южна Корея. Всеки обаче има различни интереси и може да има свои ТОП 5. Ето кои са най-интересните забележителности в Южна Корея според нас, а на вас оставяме да прецените, кои не трябва вие да пропускате.

 

Телевизионната кула в Сеул -Официално YTN Seoul Tower и известна като Кулата Намсан или Кулата Сеул, е кула за комуникации и наблюдение, разположена на планината Намсан в централен Сеул. Кулата се издига на 236 метра и е втората по височина сграда в Сеул. От горе можете да се насладите на прекрасна панорамна гледка над Сеул. Кулата е изключително посещавана, както от чужденци, така и от местни. В кулата има магазин за сувенири, както и места за хапване.

 

Сеул няма да ви остави време за губене, затова ако сте от привържениците на подаръците за вкъщи, то непременно посетете Myeongdong. Това е перфектното място за пазар на всякакви сувенири, дрехи и др. През 2011 г., 2012 г. и 2013 г. Myeong-dong е обявен за девета най-скъпа търговска улица в света. Районът е известен със своите два исторически значими обекта, а именно катедралата Myeongdong и театър Myeongdong Nanta.

 

Остров Чеджу  е най-големият остров в Корея и отдавна е любимата дестинация в страната за почивка благодарение на красивите си плажове, буйни селски и морски хотели, предназначени за почивка и релакс. Островът е много популярен и сред младоженците. Той пленява със своята разнообразна природа. Тук се намират Национален парк, водопади, пещери и дори вулканът Hallasan. Остров Чеджу ще ви очарова с прекрасни гледки. Тук океанът се вижда от всякъде, така че не пропускайте да се разходите по някои от прекрасните плажове и да зърнете цветните корали.

Цветното селище в Пусан

Пусан е град в югоизточната част на Република Корея. Намира се на 70 км на юг от град Улсан. Има население около 3,5 милиона души. Там се намира и най-големият рибен пазар. Има на най-големия плаж и най-дългата река в Корея. През 1951 година на територията на град Пусан има почти половин милион бежанци. Те живеят в района „Гамчеон”. В наши дни мястото е превърнато в красиво селище.

Със стръмните си хълмове, усукани улички, спиращи дъха гледки, вкусна храна и безброй възможности да си направиш уникални снимки, селището се превръща в задължителна дестинация, ако посещавате Пусан.

 

От петте велики дворца, построени от династията ( Хасеон) Joseon през 15 век около Сеул, Changdeokgung Palace винаги е бил предпочитаната кралска резиденция. Там кралят и кралското семейство са прекарвали най-много от  ежедневието си. Това не е една сграда, а комплекс от сгради и всяка от тях е имала различна цел. Някои от тях са помещения за настаняване, някои са библиотеки, трапезарии и заседателни зали, наред с други приложения.

Тайната градина Хувон (Huwon Secret Garden)

Разположена в Changdeokgung Palace, тази огромна градина разполага с невероятен масив от растения, дървета, реки, езера от лотос, павилиони и места за сядане. Някои от дърветата в нея са на възраст над 300 години. Нарича се тайна, защото това е било място, където никой освен кралските семейства не могат да влизат без разрешение.

 

Дворецът  Gyeongbokgung е безспорно най-красивият и най-големият от всичките пет двореца на династията Хасеон. Тук може да се насладите на величествена архитектура и богата култура. Изумително е как Сеул е успял да запази това наследство. Този огромен комплекс прилича на малък град с много сгради, градинки и улички. По архитектура наподобява на Забранения град в Пекин.

По време на японската инвазия дворецът е бил напълно унищожен, но впоследствие е възстановен отново. В днешни дни реставрацията все още продължава, за да се върне бившата му слава.

 

Селата Ханок (Hanok Village), които могат са разположени на няколко места в Сеул са истински живи музеи. Това са реставрирани и запазени древни квартали, някои все още запазили първоначалното си местоположение (като Bukchon), а някои отново създадени с ханове (традиционни корейски домове), преместени от други места. Те дават възможност на посетителите не само да изпитат какво е да живееш в ханок, но и какво е да живееш в Корея преди 600 години. Можете да се разходите из малките тесни улички, а също и да усетите духа на корейската култура, тъй като много от хановете са музеи или предлагат културни демонстрации. Село Bukchon Hanok е популярно място за посещение, тъй като е точно в централната част на Сеул, в района между двореца Gyeongbokgung и двореца Changdeokgung.

 

Национален парк Сораксан, разположен в едноименната планина има планини, езера, водопади, потоци и километри пешеходни пътеки, които ще ви омят с прекрасни гледки. Паркът е известен с естественото си разнообразие, тъй като има над 1500 различни животински вида и над 1000 различни видове растения. Паркът целогодишно посреща туристи, но най-подходящото време за посещение е есента. Водопадите Юкдам и Бирьон (Yukdam, Biryeong) се намират в лявата част на парка, на 40 минути ходене пеш от паркинга. От 1982 г., паркът е под закрилата на ЮНЕСКО.

В най-високата част на планината се намират два храма и невероятна сферична скала, висока 5 метра.

Национален парк Сораксан е посещаван всяка година от много туристи и не е най-спокойното и уединено място за почивка, но природните гледки са неповторими и си заслужава да бъдат видени.

Най-удобният начин да постите Парк Сораксан е с екскурзия от Сеул.Отнема около 4 часа с автобус или три часа с кола, за да стигнете до парка.

 

Jindo Sea Parting

Южна Корея има своя модерна версия на известната библейска история на Мойсей. Всяка година посетители от цял свят се стичат в Джиндо, за да станат свидетели на този природен феномен, известен като „раздялата с морето“. Това обаче не е толкова вълшебно, колкото може да ви се стори на пръв поглед. Естественият мост, който се образува всяка година е резултат от годишно натрупване на камъчета и пясък, които са се събрали поради прилива. Общо раздялата с морето е дълга 2,8 километра, а при отлив има  ширина 40-60 метра. По време на фестивала се провеждат редица вълнуващи изложби и програми, включително и културни събития.

 

ДМЗ означава демилитаризирана зона и е сухопътната граница между Северна и Южна Корея. Силно охраняван район, който може да бъде посетен, но само чрез официална, екскурзоводска обиколка. Официалната зона е широка около четири километра и е известна като JSA или Joint Security Area. Най-близкият град е Panmunjom.

Обиколките включват посещение на магазин за подаръци в Северна Корея и конферентна зала на Комисията за примирие, която прегражда Линията за военно разграничаване. Посетителите могат да преминат през границата в Северна Корея, докато са в трансграничната зала. Около ДМЗ има няколко наблюдателни кули, паркове и музеи.

 

Lotte World e увеселителен парк точно в центъра на Сеул. Това е забавно място да прекарате деня и шанс да се потопите в истинската корейска търговска култура. Lotte World включва хотел, киносалони, народен музей с традиционни представления и дейности като кънки на лед.

Посещението е забавно както за деца, така и за възрастни, а освен разходките и атракциите има много пазаруване, а също и работилници на изкуството и културни изпълнения, които да гледате. Има голям закрит тематичен парк и открит тематичен парк, наречен Magic Island. За по-голямо, открито изживяване тематичен парк, Everland е на около 45 минути извън Сеул и е версия на Корея на Дисниленд.

 

Храмът Булгукса ( Bulguksa Temple) в Кьонджу първоначално е построен през 528 г., но е претърпял редица обновления и разширения през цялата история. В непосредствена близост до Пусан, храмът е бил от особено значение за много династии. Комплексът се състои от много сгради със сложни резби и статуи и пристанища на някои от най-важните национални съкровища на Южна Корея, като пагодите Синеунгса и Даботап. Градината е много впечатляваща през цялата година, но е още по-зашеметяваща, когато черешовите цветчета са в разцвет. Най-добре е да го посетите с водач, който ще оживи пейзажа с приказки от минали години.

 

 

 

Остров Нами или Намизеом (Namiseom Island), част от по-големия окръг Gapyeong, се отличава с красив природен пейзаж. Той се радва на различни сезони и е много популярна дестинация за вътрешния туризъм. Образуването му е резултат от създаването на язовир Cheongpyeong, който го е откъснал от сушата. Островът е кръстен на известния генерал Нами, който е погребан тук през 17 век. Освен сюрреалистичните пейзажи и исторически справки, островът е известен с вкусната си панирана оризова торта.

Южна Корея е мечтана дестинация за много пътешественици, завладяващо и гостоприемно място, където напълно индустриализираната, високо-технологична нация е съхранила вековните традиции на древна Азия. 

Макар и на другия края на Земята, екскурзията до Южна Корея ще ви заинтригува още с първите стъпки. Не подценявайте тази скрита култура и планирайте пътуването си до Южна Корея с нас! Можете да се включите в някоя от организираните ни екскурзии или да изжиеете магията на Корея по свой начин като ни изпратите запитване на ( office@mywaytravel.bg) за Tailor Made програма. Нашият екип ще изготви за вас персонален маршрут, съобразен с вашите предпочитания и бюджет.