Екскурзии Китай

Вашата оценка 5 от 2 гласа
Екскурзия до Китай – мистиката на “Аватар“
Китай
Маршрут:
Пекин - Лоян – Сиян – “Аватар“ парк – Шанхай

Продължителност:
13 дни / 10 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 2558 €
Програма

 

Екскурзия до Китай – мистиката на Аватар“

 

Пекин - Лоян – Сиян – Аватар парк – Шанхай

 

18.03 – 30.03.2025 г.

13 дни / 10 нощувки

 

ПРОГРАМА

1 ден 18.03.2025 г/ СОФИЯ

Ще се срещнем на Терминал 2 на софийското летище, за да започнем нашето китайско приключение с полет на турските авиолинии в 21:40ч. Кацаме в Истанбул в 00:15ч.

 

2 ден 19.03.2025г/ ПЕКИН / Вечеря

Ще излетим от Истанбул в 02:10 и ще кацанем в Пекин в 16:15ч. Там ще ни посрещне представител на фирмата партньор. След като се придвижим и настаним в хотел Beijing Metro Park Lido 4* или подобен, ще се разходим по известната Wangfujing Street и ще вечеряме в местен ресторант. Нощувка.

 

3 ден 20.03.2025г/ ПЕКИН / Закуска, обяд и вечеря

Закуска.

Днес ще направим туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площад на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.

Обяд в местен ресторант (включен в цената).

Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Ще вечеряме в местен ресторант. Нощувка.

 

4 ден 21.03.2025г/ ПЕКИН / Закуска, обяд и вечеря

Закуска.

Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 8000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успели да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста. 

След като обядваме, ще посетим Нефритената фабрика и ще спрем за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк. Там можем да видим отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Преди да продължим към хотела, ще се отбием на пазар за коприна.

Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – (65 евро/127 лева).

Вечерята е в местен ресторант. Нощувка.

 

5 ден 22.03.2025/г ПЕКИН – ЛОЯН / Закуска, обяд и вечеря

Закуска.

След като закусим и напуснем хотела, ще имаме трансфер до жп гарата, за да отпътуваме за Лоян с небезизвестния високоскоростен влак (около 3 ч. и 40 мин.). В Лоян ни предстои посещение на уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО), известни още като «Вратата на Дракона». 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони". Привечер ще се придвижим до хотел Holiday Inn Express Luoyang 4* или подобен за настаняване и вечеря. Нощувка.

 

6 ден 23.03.2025г/ ЛОЯН - СИЯН / Закуска, обяд и вечеря

Закуска.

Днес ще отпътуваме с автобус към легендарния манастир Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Ще посетим централния будистки храм и ще погледаме кунг-фу демонстрация. След това ще се отправим към жп гарата, за да отпътуваме с високоскоростен влак за Сиян (около 1 ч. и 20 мин.). Преди да продължим към хотела, ще разгледаме добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и ще посетим Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи. Продължаваме към хотел Delta Hotels BY Marriott Xi'an 4* или подобен за настаняване и вечеря. Нощувка.

 

7 ден 24.03.2025г/ СИЯН / Закуска, обяд и вечеря

Закуска.

Отпътуване за едно от Новите чудеса на света (трансфер около 1 час) - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на армията от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Връщаме се в Сиян, където ще посетим “Bell and Drum Square” и градските стени. Свободно време за разходка из мюсюлманската улица на Сиян, пълна с интересни храни и сувенири. Вечерята ще е в местен ресторант. Нощувка.

 

8 ден 25.03.2025г/ СИЯН – НАЦИОНАЛЕН ПАРК ДЖАНДЗЯДЗЕ / Закуска, обяд и вечеря

Закуска.

След като освободим хотела, ще се отправим към летището за полет до Национален Парк Джандзядзе, за да се потопим в магичния свят на Аватар. На летището ще ни посрещне местния екскурзовод и ще потеглим към парка.

Националният горски парк Zhangjiajie е живописно място в Китай, разположено в северозападната част на провинция Хунан. Известен е с уникалната си върхова гора от кварцов пясъчник и красиви природни пейзажи. Той обхваща площ от 4810 хектара и е включен в списъка на световното природно наследство на ЮНЕСКО през 1992 г.

Живописният район на планината Тянмън е известна туристическа дестинация. Районът обхваща Националния геоложки парк и Националния горски парк. В допълнение към естествената красота, тази зона включва също небесни пътеки със стъклен под, включително стъклената пътека на Гранд Каньон, която е окачена на голяма височина и предлага зашеметяваща гледка към дефилето под него. Разбира се, смелчаците сред нас ще имат възможността да се разходят по този не само най-висок, но и най-дълъг стъклен мост в света. Построен между двете планини на каньона, той е с дължина 375 метра, ширина 6 метра и височина 300 метра.

След като успокоим адреналина ще се отправим за настаняване към хотел Zhangjiajie Best Western 4* или подобен. Ще вечеряме в местен ресторант. Нощувка.

 

9 ден 26.03.2025г/ НАЦИОНАЛЕН ПАРК ДЖАНДЗЯДЗЕ / Закуска, обяд и вечеря

Закуска.

Днес ще обиколим основните атракции в националния парк Джандзядзе. Започваме с акцента - планината Тианзи (Син на Небето) и Yuanjiajie, включващ повече от 3000 високи каменни колони, които приличат на „море от върхове“. Стълбовете са заобиколени от облаци и мъгла, създавайки мистична атмосфера.

Планината Тянмън е кръстена на естествена арка, наподобяваща врата към рая, която е една от основните забележителности на района. Това природно чудо, известно като пещерата Тянмън, е най-голямата планинска пещера в света. Следва вълнуващо пътуване с най-дългата въжена линия в света, за да стигнем до пещерата Тянмън, наслаждавайки се на спираща дъха гледка към околния пейзаж. Bailong пък е най-високият открит асансьор в света и той ще ни отведе до върха на скалата за панорамна гледка към парка.

Наситени с вълнуващи преживявания ще се отправим към хотела за вечеря и нощувка.

 

10 ден 27.03.2025г/ НАЦИОНАЛЕН ПАРК ДЖАНДЗЯДЗЕ - ШАНХАЙ / Закуска, обяд и вечеря

Закуска.

След като освободим хотела отново ще се върнем в националния парк.

Започваме с разходка до селцето Хуанши (Huangshi Village), сгушено в сърцето на парка, където ще се докоснем до местната култура Туджиа и изпълненията на традиционни песни и танци.

Ще видим още Golden Whip Stream - красивият поток, който се вие ​​през парка, с кристално чиста вода, течаща по скали и камъни, а по пътя около него, могат да видят много редки растения и животни.

В допълнение към тези атракции ще посетим „72-те странни сгради“ на планината Тянмън, известни също като „72-те пещерни дворци“. Te са завладяваща особеност в живописната зона на планината Тянмън в град Джандзядзе. Тези структури са сгушени в планинския склон и служат като свидетелство за архитектурна интеграция с природата. Сградите са проектирани така, че да приличат на пещери и дворци, които могат да бъдат намерени в легендарните приказки за безсмъртни същества. Всяка сграда е уникална по своя дизайн и структура, предлагайки сюрреалистична и мистична атмосфера, която се слива безпроблемно с естествената среда на планината Тянмън. Тези сгради са не само визуално зашеметяващи, но също така носят културно и историческо значение, отразявайки древната китайска философия и митология.

След като напуснем парка, ще се отправим към жп гарата, за да се качим на високоскоростния влак за Шанхай.

Когато пристигнем в Шанхай, нашият гид ще ни посрещне и ще ни заведе на вечеря в местен ресторант, след което ще се настаним в хотел Shanghai Park Inn by Radission 4* или подобен за нощувка.

 

11 ден 28.03.2025/ ШАНХАЙ / Закуска, обяд и вечеря

Закуска.

Днес ще разгледаме финансовата столица на Китай – Шанхай, наричан още “Париж на Изтока” или “Китайският Чикаго“. Градът е дом на модерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.

Започваме обиколката си с посещение на Градините Yuyuan - има много живописни дворове, декорирани с барокови алпинеуми, басейни, растения, като всички са свързани с коридори и проходи.

След това ще продължим към Храма Jing'an, който е съществувал още преди основаването на град Шанхай и днес е сред най-известните места за поклонение в този китайски метрополис. През дългата си история храмът е бил разрушаван, възстановяван и реновиран много пъти и е известен с голямата си бронзова камбана и статуите на Буда.

Ще се запознаем с начина на добиване и обработване на перлите във Фабриката за перли.

След обяд ще се качим на Телевизионната кула – символа на Шанхай. Известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра. На 263 метър над земята, носена от основната конструкция на телевизионната кула, е разположена конструкция с формата на сфера с диаметър 45 м, на която се намира въртящ се ресторант, площадка за танци, бар и разбира се, панорамна площадка със стъклен под, на която дъхът ни може да спре за секунда.

Привечер ще се отдадем на пазаруване по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се намира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.

Съвсем на близо ще бъде и нашата вечеря. Нощувка.

 

12 ден 29.03.2025г/ ШАНХАЙ - ИСТАНБУЛ

Закуска.

След като освободим хотела ще посетим Джуджаджао, който наричат също „Венеция на Изтока“, заради многото канали, разделящи града.

Разположен в покрайнините на Шанхай, Джуджаджао е очарователен град с много старинни и живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Градът е основан преди почти 1700 години и става преуспяващ с производството си на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето. След обяд се завръщаме в Шанхай, за да разгледаме Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двете статуи на Буда, изработени от цяло парче бял нефрит, ювелирни, полупрозрачни с тържествен израз на лицата, показват отличните умения на творците им.

Ще се разходим из един от големите търговски центрове, ще имаме кратко свободно време, съпроводено с вечеря, след което ще се отправим към летището за обратен полет към Истанбул в 22:50.

 

13 ден 30.03.2025г./ ИСТАНБУЛ – СОФИЯ

Кацаме в Истанбул в 06:05 и без да губим време се качваме на полета към София в 07:15. В 08:30 часа ще можем да се поздравим с „Добре дошли на родна земя!“

 

Забележка:  При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства реда на провеждане на програмата може да претърпи промяна!

 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА

 

Дата

На човек в двойна стая

Единична стая

18.03.2025г

2679 евро / 5216 лева

*2558 евро / 4980 лева*

2960 евро / 5762 лева

*2838 евро / 5526 лева*

*Промоционални цени за ранни записвания – до 01.10.2024 г.

 

Цената включва:

ü  Самолетен билет София - Истанбул – Пекин / Шанхай – Истанбул София с включени летищни такси и 40 кг багаж

ü  Самолетен билет Сиян – Джандзядзе с включени летищни такси и 20 кг багаж

ü  3 нощувки със закуски в Пекин в Beijing Metro Park Lido 4* или подобен

ü  1 нощувка със закуска в Лоян Holiday Inn Express Luoyang 4* или подобен

ü  2 нощувки със закуски в Сиян Delta Hotels BY Marriott Xi'an 4* или подобен

ü  2 нощувки със закуски в Джандзядзе Zhangjiajie Best Western 4* или подобен

ü  2 нощувки със закуски в Шанхай Shanghai Park Inn by Radission 4* или подобен

ü  Обяди и вечери по маршрута в местни ресторанти с китайска храна и включена чаша безалкохолна напитка или бира

ü  Трансфер Пекин – Лоян с влак стрела във втора класа

ü  Трансфер Лоян - Сиян с влак стрела във втора класа

ü  Трансфер Джандзядзе - Шанхай с влак стрела във втора класа

ü  Климатизиран транспорт

ü  Входни такси за музеите и обектите по програмата

ü  Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата

ü  Всички трансфери, упоменати в програмата

ü  Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек

ü  Водач който ще придружава групата през цялото време

 

Цената не включва:

ü  бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 55 евро/108 лева, заплащат се предварително в България.

ü  билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 60 евро/118 лева (при минумум 10 записани туриста)

ü  лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.

ü  такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната - 140 лева

ü  По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 5 % от пакетната цена.

 

Полетно разписание:

18.03 TK 1030 София 21:40 – Истанбул 00:15

19.03 TK 0088 Истанбул 02:10 – Пекин 16:15

29.03 TK 0027 Шанхай 22:50 – Истанбул 06:05 – на следващия ден

30.03 TK 1027 Истанбул 07:15 – София 08:30

 

Допълнителна информация:

ü  Офертата важи при минимум 15 туристи.

 

Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай

ü  Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;

ü  Снимка паспортен формат във високо качество;

ü  Попълнена апликация с лични данни и професия;

ü  Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 140 лева.

 

Ваксини - няма медицински изисквания за имунизации

 

Начин на плащане:

ü  При резервация се внася депозит в размер на 1200 лв;

ü  Доплащане 40 дни преди пътуването.


Срокове за анулации и неустойки:

ü  До 90 работни дни от датата на заминаване – без неустойка

ü  От 89 работни дни до 40 дни – 1200 лева

ü  От 39 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 065 0000273/002 на ЗАД „Евроинс”